Panasonic TH-50PY70 Review

Well, cei care ma cunosc, stiu ca sunt pasionat dupa nebunii HiFi, in special ultimele aparitii pe scena asta tumultoasa si din ce in ce mai evoluat. Cei care nu ma cunosc, probabil ca au ajuns pe aceasta pagina cautand pe web un review la un produs pentru care in Romania nu se agita nimeni sa-i faca o prezentare mai serioasa. Nici macar la recentul HiFi Arena un astfel de model nu a putut fi gasit, cei de la Panasonic neprezentand alt model decat din seria PY700. Dupa cum se stie neoficial insa, seria PY700 are inca un strat protector antireflexiv, fapt ce ii da un aspect mai mat si totodata ii scade din contrast de la 10.000:1 la 5.000:1. Acesta fiind unul din principalele motive pentru care am optat pentru PY70, care in mod normal ar trebui sa fie versiunea mai “slaba”. Well, sa vedem in continuare daca este asa sau nu. Apasa read more pentru review-ul complet.
Panasonic TH-50PY70PBon, sa incepem cu inceputul. De ce este aceasta noua serie PY70/PY700 atat de ravnita? Well, in special pentru ca este axata pe ultimul model de plasma panel de la Panasonic, si anume G10 Progressive FullHD. Si cum FullHD-ul a “explodat” in ultima perioada, mai ales datorita consolelor de ultima generatie, capabile sa randeze in 1920 x 1080p, si a formatelor video BluRay si HD-DVD, era timpul pt. Panasonic sa treaca bariera HDReady. A facut-o, si a facut-o foarte bine, nemaiexistand decat un mic downside de la vechea generatie. Si acel downside ar fi consumul de curent, care acum este aproape dublu (un 50PV700 consumand 364W in uz normal, iar un 50PY700 “doar” 561W). Dar, gandindu-ne la numarul necesar de surse pentru o rezolutie de 2 ori mai mare (2.0736.00 de pixeli fata de 1.049.088 de pixeli), eu zic ca ne putem obisnui cu ideea. Sa vedem in continuare daca merita avantajele oferite de seria noua. Pentru a arata clar avantajele, voi incerca sa fac un fel de versus (PY70 vs PV70).

Rezolutie:
Aici e clar, si foarte usor. HDReady vs FulLHD. FullHD wins! Dublu numar de pixeli nu strica niciodata! Totodata, acum exista posibilitatea afisarii in 1080p, la modelel anterioare fiind limita la 1080i (i = interlaced). In plus, datorita numarului mult mai mare de pixeli fizici, la modelele PY deja nici de la 20cm nu se mai distinge spatiul dintre pixeli, ceea ce este mai mult decat superb.

Contrast:
10.000:1 au ambele serii. Din pacate, seria PY700, datorita acelui strat anti-reflexiv, are doar 5.000:1. Cum insa ne ocupam de PY70, zicem egalitate!

Culori vizibile:
PV70 are “doar” 29 miliarde de culori, pe cand PY70 sare frumusel la 68,7 miliarde de culori. PY70 castiga fara drept de apel.

Nuante de gri:
Si aici au fost aduse imbunatatiri, seria noua fiind capabila sa afiseze 4096 nuante, pe cand PV70 nu putea decat 3072. PY70 castiga din nou!

Procesare de imagine:
Asa cum ne-a obisnuit, Panasonic a imbunatatit iar procesorul de imagine V-real, trecand deja la versiunea V-real 2 Pro (fata de V-real 2 la modelele anterioare). Deasemenea, ultimele metode de protectie a ecranului la remanenta, burnin, sunt incluse si imbunatatite.

Durata de viata:
Aici Panasonic a facut un salt neasteptat, anuntand noua serie ca avand un lifespan de 100.000 de ore fata de 60.000 de ore pt. modelel anterioare. Hmm, la 10 ore pe zi, ar veni cam 27 de anisori de vizionat. Pana atunci, pe langa ca imi creste barba, sunt aproape convins ca fie vom avea FullHD x 10, fie vom avea un chip implantat pt. televizorul personal 4D.

Conectica:
Avem aceleasi 2 HDMI-uri, o intrare component, mufa mini D-sub (VGA), 2 x Euroscart, 2 x RCA audio in si 2 x RCA audou out. Egalitate, cu mentiunea ca seria PY700 are 3 x HDMI.

Design:
De data aceasta Panasonic m-a uns pe suflet, intrucat sunt un mare fan al negrului. Modelele noi merg pe un styling foarte impunator, cu margini negre, lucioase. Diferenta ar fi la modelul PY70, care in partea de jos are o “bara” foarte interesanta, 3D, argintie. Arata foarte bine, precum puteti vedea si in poze. Sincer, PY70 chiar arata mai bine decat PY700. Nu mai inteleg ce Dzeu face Panasonic, incepand de la PV70 vs PV700 sa faca modelele mai ieftine mai aratoase…

Sunet:
Well, fata de modelele anterioare, nu s-au schimbat foarte multe, procesorul de sunet V-audio facandu-si binisor treaba. Daca tineti foarte mult la sunetul oferit de TV, mergeti pe seria PY700, PY70 neavand nici-o sansa sa concureze pe partea de audio. Eu oricum sunt de parere ca la un astfel de TV va trebuie un receiver dedicat si niste boxe serioase.

Pret:
Cum era de asteptat, modelele FullHD sunt ceva mai scumpe, insa de data aceasta Panasonic a facut o minune, si daca la ultima serie la aparitie preturile sareau frumusel de 4000 EUR pentru un model de 50″, anul acesta un 50PY700 poate fi achizitionat pe la 2200 EUR (si asta tinand cont ca de-abia a fost adus in Romania). Nota 10 pentru Panasonic (desi ar trebui sa le scad puncte pentru ca stau foarte prost la aprovizionare, fiind nevoit sa sun la peste 50 de firme care aveau asa ceva doar in lista, pe stoc fiind totul pe zero).

Trecand peste comparatiile de mai sus, cum sta la partea care arde cel mai mult, si anume la calitatea imaginii? Pe SD (standard definition), asa cum era de asteptat la plasmele Panasonic, sta foarte ok. Nu cu setarile default, mai trebuie activate filtrele de noise reduction, insa, incomparabil cu orice alt LCD de pe piata (si credeti-ma ca le-am vazut pe toate). Oricum, SD-ul este pe moarte, DTV-ul si HDTV-ul batand la usa din ce in ce mai des. Sarind peste SD, trecem la motivul pentru care cineva si-ar cumpara un astfel de tv: FULL HD! Ei bine, cine a vazut vreodata un BluRay sau un HD-DVD, sau chiar si un trailer in 1080p, stie ca nu va putea uita niciodata detaliile impresionante ale imaginii. Iar 50PY70 aici de fata, este, dupa cum zice americanul, breathtaking! Pur si simplu dupa primul film sau joc in rezolutie 1920 x 1080p, nu vei mai dori sa vizionezi un film divx sau chiar si dvd. Ai impresia ca pana acum ai avut probleme cu ochiii, si de-abia acum vezi o imagine reala.

Panasonic 50PY70 impresioneaza in FullHD prin viteza, unghi, contrast, culori… nu am cuvinte. Si mai impresionant este ca pe un astfel de semnal, oricat de mult m-am straduit, nu am putut gasi defecte de banding, solarisation, tearing, ghosting, sau alte nebuniii. Negrul este aproape de perfectiune. Nu este chiar la nivelul negrului de la noua serie Pioneer Kuro, insa este incomparabil cu orice altceva de pe piata. De data aceasta am fost foarte atent si la defectul de retentie vizibil pe multe plasme, si am fost mirat sa nu vad nici urma de asa ceva, desi trebuie sa recunosc ca inca n-am reusit sa fac o sesiune de Halo 3 de vre-o 7-8 ore. La fel, nu am observat trails, green thingies, sau alte defecte ce apareau de exemplu in Gears of War pe seriile mai vechi. Pur si simplu: WOW! Bravo Panasonic!

Mai departe, ce pot spune este ca nu pentru tunerul analogic, Romania a fost de negasit, si aici sper sa primesc un raspuns de la Panasonic Romania, sa vedem daca exista un update de firmware pentru a rezolva aceasta problema (desi a prins toate posturile pe mai multe tari, fara probleme, dar… te simti frustrat sa nu-ti vezi tara acolo in lista). Meniurile acum arata mult mai bine, ca la un monitor de clasa. Nu se compara cu cele de pe un Sony X3500, si nu sunt nici pe departe atat de numeroase, Panasonic incercand sa reduca totul la minim pentru end user. Sa fiu sincer, urasc asta, fiind un pasionat al tweaking-ului, insa inteleg foarte bine conceptul celor de la Panasonic. If it ain’t broken, don’t fix it!

Ca un punct negativ, nu imi place ca nu am functii de overscan sau move pentru ecran, ceea ce orice detinator de Playstation 2 isi doreste, dat fiind faptul ca acesta avea probleme de centrare. Dar, nu-i problema, pe Playstation 3 acum se poate face un stretch, si problema e ca si rezolvata.

Telecomanda este pur si simplu superba, de data aceasta imbunatindu-se inclusiv modul in care se schimba input-urile (nu mai este necesar sa se apese de N ori pe fiecare culoare pentru a se trece pe intrarea respectiva – acum este un buton dedicat pt. AV, pe TV aparand lista cu toate inputurile). Desi telecomanda nou pastreaza acelasi design ergonomic, mi s-a parut mai grea decat la PV500 sau PV600.

Despre cititorul de carduri SD nu cred ca are rost sa mai discut. Desi inca nu am testat, am inteles ca nu poate face captura HD, sau de pe HD, insa voi reveni cu detalii dupa ce voi testa mai amanuntit problema. Piciorul (standul) TV-ului, pentru cei care nu vor sa-l puna pe perete (ca mine), arata superb, fiind de un negru lucios si foarte stilat.

Pe partea de PC am folosit foarte putin, fiind inca in perioada de “incalzire” a plasmei, si nedorind sa afisez foarte mult imagini statice… insa pot spune ca se vede impecabil, fiecare pixel din cei 1920 x 1080 (ba chiar m-am mirat ca am activat din nVidia control panel rezolutia de 1920 x 1200 si a functionat). Aici voi reveni dupa mai multe teste.

Scurta concluzie, dupa cateva zile de teste si butonat pe 50PY700: Superb! Ii acord cu usurinta nota 9.5/10! Avand un singur downside al consumului mai mare fata de seriile anterioare, consider ca este un must have pentru orice cinefil, orice gamer inrait, oricine este iubitor de imagini pure, fara artefacte, fara norisori pe negru (fanii lcd stiu despre ce vorbesc). Pur si simplu, il declar TV-ul Nr. 1 al momentului avand in vedere si pretul mult mai accesibil (cel putin jumatate) fata de noul Kuro. So, go get one!

P.S. Voi reveni cu detalii si rezultate despre conversia din 24p, detalii despre cat de bine functioneaza functia de 100Hz si cum s-a comportat in HQV si TVblink benchmarks. Insa toate acestea dupa ce va trece de perioada de “incalzire”. Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati! O zi frumoasa va doresc in continuare!

Specificatiile oficiale:
Televizor plasma cu rezolutie FullHD si diagonala 127 cm
 Tehnologie V-real PRO 2 pentru calitate inalta a imaginii
 Panou plasma Full HD (1920 x 1080 pixeli)
 V-real 2 PRO
 4.096 nuante graduale
 68,7 miliarde culori
 Contrast max. 10.000:1
 Sistem avansat 3D Colour Management
 Reducere zgomot tip “Motion Pattern”
 Control Sub-Pixel

Alte facilitati pentru utilizare si vizualizare facila
 VIERA Link
 Compatibil card SDHC pentru interconectare (HD Photo Viewer)
 Design elegant de inalta calitate
 Facilitate Multi Window: Imagine si Text
 V-Audio
 Panou cu durata lunga de viata: 100.000 ore
 ChildLock
 Consum de energie (estimat): 569Wati
 Consum mediu de energie: 425 Wati / ora
 Consum de energie in standby: 0,5 Wati / ora
 Stand piedestal inclus

Linkuri Utile:
Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala aici.
Manualul il puteti descarca de aici.

124 thoughts on “Panasonic TH-50PY70 Review”

  1. ai scris exact la inceput cum e mai ok pentru rodaj…am inteles tot dar nu am inteles de ce e recomandat sa fie neaparat o sursa FULL HD ?…

  2. scuze…nu ai scris “neaparat”…ai spus doar ca e recomandat..imi spui te rog de ce e recomandat o sursa HD ?…..iti dai seama ca daca e pentru binele plasmei atunci asa am sa fac si eu….

  3. gata…am vazut raspunsul…poti sa stergi cele 3 comenturi ale mele ca dau urat ca design….

  4. salut,Monkyde ce pe protv nu se vede al 2-lea rand de scris in cazul filmelor? si are dungi verticale abia vizibile dar totusi le are si le percep……….?

  5. Dana, probabil ca ai setat TV-ul pe unul din modurile ZOOM. Nu ar trebui sa distingi nimic “in neregula” decat poate de la 10-15cm…  🙂

  6. Astazi e posibil sa imi soseasca si mie plasma… TH-42PY85…am sa o las cateva ore sa se obisnuiasca cu temperatura camerei si dupa ce o aprind cum as putea sa imi dau seama daca totul e ok si nu are nici o defectiune ?….daca e ceva mai grav atunci imi voi da seama dar poate e un detaliu micut pe ecran care e posibil sa imi scape si care nu-i in regula…sa pun o imagine complet neagra si dupa aia una complet alba sa vad daca are pixeli morti si din astea ?…la ce trebuie sa fiu cel mai atent ?…si la schimbarea posturilor ar trebui sa treaca destul de putin timp pana le schimba, nu ?Legat de setari…..in afara de modul dinamic care trebuie sa-l pun pe cinema cam ce setari ar mai trebui sa-i mai fac ?….ma refer la alea principale sau o las asa cum e reglata ea din fabrica ?Sa zicem ca ma uit la ceva posturi tv cu niste setari..si dupa aia daca vreau sa ma uit la un film blu ray trebuie sa-i fac alte setari din meniu sau e ok daca raman tot alea ?….indiferent ca ma uit la un post de televiziune, un film in format blu ray sau la un dvd setarile sa le las aceleasi peste tot ?Legat de primele ore de functionare stiu ca nu trebuie sa las pe ecran imagini statice si benzi din alea negre…dar la acest model care este de generatie noua e suficient sa zicem vreo 50 de ore de rodaj ?…fara subtitrari la filme, imagini statice sau benzi din alea negre sau trebuie 100-200 de ore ?…ma gandesc ca sunt suficient 50 sau cateva…si alte persoane au zis ca e ok…dar as vrea sa aflu si parerea ta pentru ca am vazut ca te pricepi foarte bine.Legat tot de orele de functionare….la PY85 cum as putea sa intru sa vad cate ore de functionare are ?….la toate modele se intra in acelasi stil oare sau difera ?si o ultima intrebare….modelul TH-42PY85 si modelul TH-42PZ85 e unul si acelasi model sau sunt doua modele diferite ?….deci amandoua au la fel : G-11, 30,000 : 1, V Real PRO 3 si absolut tot e la fel…e ceva ce imi scapa mie ?…nu de alta dar TH-42PZ85 a primit doar cuvinte de lauda pe un site strain si i-a facut cineva un review foarte interesant.Cam multe intrebari….stiu….te-as ruga frumos sa imi raspunzi macar la alea importante in caz ca altele tii se par mai aiurea… Sper din tot sufletul cand voi da drumul la plasma sa nu fie nici o problema…de 2 zile tot la asta ma gandesc….Numai bine…..

  7. ce este o sursa full hd? adica trebuie sa mai achizitionez ceva la acest tv(50py70)? voi obtine o alta imagine?

  8. White Shadow: nu te mai impacienta atat de tare. Iesi din modul dynamic si pentru inceput stai cu contrast/luminozitate mai mici. Setarile sunt pentru fiecare input in parte, asa ca nu-ti mai face griji. Oricum, ai aici si detalii si putem discuta mai amanuntit: http://www.consolegames.ro/forum/f32-hifi/375-tips-formare-plasma/

    Dana: o sursa Full HD inseamna fie BluRay sau HD-DVD, fie un calculator cu diverse .mkv-uri sau .ts-uri (trailere, prezentari HD, etc). Iarasi, o alta sursa FullHD poate fi o consola gen Xbox 360 sau PlayStation 3. Nimic nu se compara cu gamingul pe diagonale mari, full hd…

  9. Monky, spune-mi te rog de ce pe Antena 2 si 3 plasma are un zgomot de fond-suna destul de enervant-ce sa fac??????

  10. Dana: Nu inteleg, zgomot de fond ca sunet, sau zgomot in imagine ? Daca este doar la 2 posturi, probabil este de la providerul tau. Daca insa apare pe mai multe canale, e posibil sa ai o problema cu ventilatoarele. Incearca sa pui pe culori cat mai deschise (de exp. un background alb) si sa apropii urechea de TV. Daca bazaie mai tare decat pe fond negru, atunci e o problema legata de ventilator si de sursele plasmei.

  11. zgomot de fond ca sunet, care zgomot in primele doua zile nu l-am avut, si doar pe cele doua posturi

  12. Dana, incearca sa mai scanezi odata toate canalele, pe automat. Sorry, o sa-ti incurce iarasi ordinea, dar macar vezi sigur daca e vorba de un defect al TV-ului sau e ceva legat de providerul tau de televiziune. Bafta !

  13. am facut ce mi-ai spus-am resetat tot-, dar tot persista acel sunet de fond pe cele doua programe

  14. am pus plasma pe culori deschise, am apropiat urechea si nu baziie mai tare decat pe fond negru……….ce sa mai fac?

  15. Dana, cred ca e timpul sa chemi pe cineva de la firma ta de cablu, pentru a-ti mari puterea semnalului (in unele cazuri e chiar nevoie de micsorare de fapt). Totodata, verifica daca ai prizele cu impamantare (n-ar strica si un UPS) pentru ca e posibil sa ai “paraziti” de la vre-un vecin cu vre-un TV antic pe lampi sau mai stiu eu ce feon din 1960 🙂

  16. este adevarat ca aceasta plasma este o mare consumatoare de energie electrica????????//in comparatie cu altele cat consuma?

  17. Dana: consumul pentru 50PY70 (presupunand ca la el te referi) este in jur de 400W si este foarte normal pentru o astfel de diagonala. Diferenta fata de un LCD este ca la plasma, pe imagini mai inchise/negre consumul se reduce in mod automat, pe cand LCD-urile au intotdeauna consum maxim. De exp. un LCD cu un consum de 300W va avea non-stop 300W, indiferent ca te uiti la o imagine neagra sau una alba, pe cand plasma va consuma minimul pentru imaginea neagra (chiar si mai putin de 50W).

    Cat despre “recomanzi un bluray sau ps3”, eu ti-as recomanda un PS3. Ai si jocuri, browser intern (poti lega tastatura/mouse), este un home theater interesant, plus update-uri, Home, etc…

  18. multumesc, am uitat sa precizez pt.”recomanzi un bluray sau ps3″ ca ma intereseaza mai mult pt. vizionare filme, dar probabil raspunsul pe care m-i l-ai dat este valabil si in acest caz, mersi inca odata.

  19. Cred ca plasma incearca sa isi transfere setarile pe un dispozitiv conectat HDMI la inchiderea ei, si cum nu poate sa le transfere pe placa video a calculatorului, cand se reporneste televizorul se pierd toate canalele.Poate stie cineva cum se poate rezolva problema asta, sau eventual alte modele care au aceeasi problemaMultumesc

  20. salut, spui ca ai trecut de la seria 7 la seria 8 panasonic, ai observat vreo diferenta in black levels ? contrastul stiu ca e mai mare, dar vine de la negru mai bun sau de alb mai luminos (useless pentru mine). Am luat un 50py70 si negrul nu mi se pare extrem de intunecos in conditii de film fara lumina ambianta, cu setari de contrast si brightness mici. N-am mai avut plasma, asa ca n-am cu ce sa-l compar, ma asteptam la mai intunecat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.