About

Who is MonkY? Sau, altfel spus, aici ar trebui sa fie o pagina despre mine, cu mine si numai de bine. Therefore, MTV style, as dori sa multumesc parintilor mei… fanilor mei… regizorului meu fara de care nu as fi reusit… etc, etc. Cat despre MonkY, nu, nu cautati in dictionar, este practic un cuvant inventat pe cand eram copilandru. Se vrea a fi o combinatie intre Monk si Monk_Y (niciodata nu mi-a placut litera Z, altfel ar fi fost MonkZ). In traducerea mea de acum vre-o 20 de anisori, ar fi insemnat calugaras. O alta definitie ar fi aceea data de un logo de-al meu mai vechi, cu un M pe o cheie (M-on-key).

In rest, ce Dzeu sa mai spun despre mine? Sunt un impatimit a tot ce inseamna IT&C. IT&C care mi-a mancat trei sferturi din viata. Mai adaugam si pasiunea pentru Console si o manie pentru HiFi si iese un hibrid caruia ii este foarte greu sa se mentina pe linia de plutire, in special intr-o perioada in care tot ce inseamna high tech si next gen explodeaza, intr-o perioada in care legea lui Moore e data peste cap. Dar indeajuns despre mine. After all, acest site micut nu este despre mine, ci pentru tine, cel care probabil nu ai ajuns aici decat din pura intamplare. Mai bine sa copiem o definitie a ce inseamna About, ce inseamna Monk, ca da mai bine la imagine si aratam ca avem si dictionar:

a·bout (…-bout) adv. Abbr. a., ab., abt. 1. Approximately; nearly: The interview lasted about an hour. 2. Almost: The job is about done. 3. To a reversed position or direction: Turn about and walk away slowly. 4. In no particular direction: wandering about with no place to go. 5. All around; on every side: Let’s look about for help. 6. In the area or vicinity; near: spoke to a few spectators standing about. 7. In succession; one after another: Turn about is fair play. –a·bout prep. 1. On all sides of; surrounding: I found an English garden all about me. 2. In the vicinity of; around: explored the rivers and streams about the estate. 3. Almost the same as; close to; near. 4.a. In reference to; relating to; concerned with: a book about snakes; objectivity—a part of what biography is about. b. In the act or process of: While you’re about it, please clean your room. 5. In the possession or innate character of: Keep your wits about you. 6.a. Ready or prepared to do something: The chorus is about to sing. b. Usage Problem. Used with a negative to indicate strong intention: I am not about to concede the point. –a·bout adj. 1. Moving here and there; astir: The patient is up and about. 2. Being in evidence or existence: Rumors are about concerning his resignation. [Middle English, from Old English onb¿tan : on, in; see ON + b¿tan, outside; see ud- below.] USAGE NOTE: The construction not about to is often used to express determination: We are not about to negotiate with terrorists. A majority of the Usage Panel considers this usage acceptable in speech but not in formal writing. · About is traditionally used to refer to the relation between a narrative and its subject: a book about Cézanne, a movie about the Boston Massacre. This use has lately been extended to refer to the relation between various nonlinguistic entities and the things they make manifest, as in The party was mostly about showing off their new offices or His designs are about the use of rough-textured materials. This practice probably originates with the expression That’s what it’s all about and may partly reflect implicit deference to the postmodern doctrine that every social artifact and activity can be regarded as a text subject to interpretation. But the usage is still too voguish to have won general acceptance; it is rejected by 59 percent of the Usage Panel in the example A designer teapot isn’t about making tea; it is about letting people know that you have a hundred dollars to spend on a teapot.

monk (m¾ngk) n. A man who is a member of a brotherhood living in a monastery and devoted to a discipline prescribed by his order: a Carthusian monk; a Buddhist monk. [Middle English munk, from Old English munuc, from Late Latin monachus, from Late Greek monakhos, from Greek, single, from monos. See men-4 below.]men-4. Important derivatives are: monastery, monk, mono-, minnow. men-4. Small, isolated. 1. MANOMETER, from Greek manos, rare, sparse. 2. Suffixed o-grade form *mon-wo-. MONAD, MONASTERY, MONK, MONO-; PSEUDOMONAD, from Greek monos, alone, single, sole. 3. Possibly also suffixed form *men-i-, a small fish. MINNOW, from Middle English meneu, a small fish, from a source akin to Old English myne, mynwe, minnow. [Pokorny 4. men- 728, meni- 731.]

Later edit: Multi m-au intrebat care este treaba cu “romengleza”. Mai exact, am fost luat la intrebari despre modul in care imi scriu articolele, sau in care postez in calitate de moderator pe diferite forumuri, si in mod special de faptul ca scriu si in romana si in engleza, ba mai mult, le si intercalez. Unii sunt siderati, parca infricosati de faptul ca limba romana “evolueaza”, altii se distreaza. Eu unul, asa m-am obisnuit. Trecand prin etape de programator, analist, inginer de sistem, designer, sysop, administrator, product manager, etc. la diferite firme unde ba se vorbea numai engleza, ba trebuia sa discuti cu unii in engleza, cu altii in romana… normal ca in timp a inceput sa formeze ceva unitar. In unele cazuri este imposibil sa traduci ceva in limba romana, sau daca o faci, iese ceva hilar sau bizar. In altele, e chiar interesant. So, voi scrie si voi vorbi in continuare asa cum vreau, sperand inca in faptul ca traim intr-o lume in care exprimarea este libera. Amen to that!

MonkY

23 thoughts on “About”

 1. MonkY tot respectul pentru efotrul depus in primul rand pe forum si dupa pe acest site. Pe aceasta cale iti multumesc pentru sutele de raspunsuri la intrebarile stupide pe care ti le-am pus :D. Thx!

 2. Hehe. No problem. I’m there to “serve and protect” 😀
  Cat despre site, din pacate am din ce in ce mai putin timp liber la dispozitie pt. a face niste review-uri serioase, sau updates. Dar, incet-incet, sper sa-mi mai recuperez ceva free time (eventual la pensionare 👿 ).
  O zi buna tuturor !

 3. Monky ti-am trimis un pm pe softpedia sper ca l-ai citit si sper in continuare ca ma ajuti 🙁

 4. Salut,

  Am observat ca ai tot felul de ocupatii. Sunt convins ca timpul nu iti ajunge de nici un fel. Si eu sunt cam in aceasi situatie cu diferenta ca multe ore pe saptamana sunt dedicate sportului.
  Sa revenim, am observat ca ai scris atat pe hi-fi cat si pe avforums despre yamaha 3800. Pe site ar aparea ca ai optat pt sony 5300. Am fost si eu in aceasi situatie de 1 luna de zile in a alege intre 3808/3800/5300/LX70/875. Sunt convins ca stii brandurile… Cum ai ajuns sa alegi 3800? In privinta GUI (imi place mai mult OSD dar peste tot in manual si pe avforums apare numai GUI) cred ca este un neajuns destul de mare. Eu nu sunt afectat intrucat conectez direct prin DVD la TV. Sunt inca in faza de cercetarea a receiverului… dar inca nu am ajuns sa cuplez sub-ul cand am semnal 2.0. Mentionez ca am 5.1. Ceva idei?

 5. Cornel: eu am inaintat cererea ta catre adminii CG. Sper ca au rezolvat problema.

  Dragogabriel: Initial ma orientasem spre un Sony 5300ES, insa pana la urma am mers pe Yamaha 3800. Asta si pt. ca Sony 5300ES era indisponibil in Europa. Un alt motiv a fost procesarea Yamaha, care mie mi se pare a fi cea mai “curata”, si care nu are un sunet aparte precum Maranz, Denon, etc… Mai ales ca eu am facut un “upgrade” de la NAD.

  In privinta OSD-ului, acesta este indisponibil peste inputul respectiv, insa numai pe HDMI. Dar stai linistit, ca poti intra in meniu si toate cele, doar ca nu vei avea ca background inputul selectat, ci un wallpaper sau ecran negru. Ca sa fiu mai explicit, daca dai Volume Up, nu vei putea vedea pe ecran la ce volum ai ajuns, insa daca ai ochi buni vezi pe afisajul receiverului. E un impediment, dar se poate trece peste el… mai ales dupa ce auzi cat de bine suna.

 6. Scuze, nu cred ca m-ai inteles bine. Faza de cercetare insemnand ca deja il am dar inca il “chinui”. Sunetul este intradevar placut (dupa unii cam ‘cald’) si este o diferenta intre sony DB790 care l-am avut, dar totusi nu asa de mare ca intre Sony E-185 (vai de el) si DB790 (clasa QS).
  Stii ceva despre faptul ca sub-ul nu functioneaza cand selectez pro logic II (care sigur ar tb sa functioneze intrucat asa era la DB790)? Si inca ceva, cand rulez setarea automata cu ajutorul mic-ului, imi indica ca sub-ul se aude f incet ceea ce este adevarat (<10db). Toate valorile erau presetate de mine pe 0 db…

  Gabi

 7. Well, presupun ca incerci sa conectezi un Subwoofer activ. Din cate vad la automatic setup, trebuie sa faci si urmatoarele lucruri:

  – The connected subwoofer is turned on and the volume level is set to about half way (or slightly less).
  – The crossover frequency controls of the connected subwoofer is set to the maximum.

  Also, pentru ca subwooferul sa fie activ in mod Stereo, check this out: “You can use a subwoofer with this program when “Bass Out” is set to “SWFR” or “Both” (see page 92).”

  Verifica si setarile la LFE totusi: “LFE Level (Low-frequency effect level) Use this feature to adjust the output level of the LFE (lowfrequency effect) channel according to the capacity of your subwoofer or headphones. The LFE channel carries low-frequency special effects which are only added to certain scenes. This setting is effective only when this unit decodes bitstream signals.
  Control range: –20.0 to 0.0 dB
  Control step: 1.0 dB”

  Daca nu te descurci, eu zic sa dai un mic telefon celor de la Yamaha Romania, sau fa o incercare la dvdplanet.ro unde vei da de niste baieti foarte saritori. Bafta !

 8. Am rezolvat ieri (am avut ceva timp la dispozitie). As zice ca problema era de crossover. Am o camera mica iar frecventa foarte joasa este cam greu sa se formeze. Probabil ca vecinul o auzea mai bine. Cred ca asta e motivul si pt care setup-ul automat imi greseste distanta (o dubleaza) de la sub in timp ce celelalte sunt relativ corecte.

 9. Daca esti tu asa saritor, as mai avea nevoie de niste sfaturi. Ti le prezint pe puncte (deh, sunt un om organizat):
  1. As dori sa achizitionez un blue-ray. Sa inteleg ca nu recomanzi TVIX? Crezi ca un PS3 ar fi mai bun? Sau un DVD stand alone? Iti dai seama ca as prefera sa citeasca si mkv si stiu ca PS3 nu poate (vorba ta, ar cam fi piraterie dar nu strica sa pot citi).
  2. Am un TV LCD Samsung care face aproape 2 ani (26”, 1080i). Studiind piata am observat ca nu exista tv mici (no matter LCD or Plasma) la 26”-32”care sa fie Full HD. M-ar interesa asa ceva mai ales ca ProTV o sa transmita HD campionatul european. Nu as fi interesat de un tuner extern intrucat in cele din urma tb sa schimb si TV.
  3. Acum o intrebare ceva mai grea pe care poate e mai bine sa o pun pe hi-fi: clasificarile entry-level, hi-fi, high-end cine le face? Doar review-uri si ceea ce spune producatorul si bineinteles pretul? Ce e acum high-end maine mai e? Am citit pe net multe legate de acest aspect dar nu am reusit sa trag o concluzie in afara de faptul ca daca produsul costa f mult (>10.000euro) inseamna ca e high-end sau pro. Am vazut ca Yamaha 3800 e clasificata ca high-end de producator.

 10. 1. Ce legatura are BluRay cu Tvix-ul ? Iti spun eu. Nici-una ! Am facut un post scriptum acum in Martie in articolul despre Tvix. Un pasionat va vedea diferenta dintre un material FulLHD (usually 25-40GB) si un mkv recomprimat la 4-7GB. In plus, unde este “originalul” ?!?

  2. LCD e inca departe de imaginea oferita de o plasma buna. Nu mai vorbim de contrast, latente, defecte cauzate de lampa, nr. de culori, etc… Din pacate, un 26″-32″ nu-ti pot recomanda decat un monitor LCD… mai bine ti-ai face loc pt. un 37-42″ serios.

  3. Clasificarile sunt date de multi factori. Aici se cere o discutie pe masura, si nu cred ca este locul potrivit intr-un amarat de About.

 11. Tvix-ul era o solutie de compromis. Da, am citit review-ul tau. Probabil ca PS3 ar fi solutia.
  In caz ca ma hotarasc la un 37” te tin la curent 😉

  Momentan nu as avea alte intrebari…
  Multumesc pt tot si daca te pot ajuta cu ceva sa imi scrii pe mail (fin-contab, legal, baza de date, imprimante+cartuse etc)!

  Gabi

 12. I am back…
  Se pare ca exista un TV Full HD de 32″. Acesta este: Sharp LC32X20. Se pare ca firma Sharp a facut mare tam-tam pe chestia asta. Ce zici, merita inclusiv pretul piperat?
  http://www.dvdplanet.ro/detalii/3833
  Din cate vad nu sta prea bine la anumite caracteristici…

  Gabi

 13. Un TV FullHD de 32″ nu merita decat daca te uiti la el la maxim 1-1.5m. Adica, la fel ca la un monitor de PC. In specificatii sta destul de bine pt. un LCD, dar tot nu merita acei bani…

 14. Se pare ca ai dreptate. Distanta e de max 3m. Se pare totusi ca mai toate TV Full HD sunt de fapt cu tunere SD, cele cu mpeg4 pt Pro TV fiind foarte putine. Uite un link:
  http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=62871
  Eu am un LCD 26″ HD Ready Samsung (720p/1080i) destul de slabut de acum 2 ani (50mil la vremea aia- cand se degajeaza mingea la fotbal vezi o cometa cum zicea cineva pe un forum), prin urmare cred ca renunt si optez pt un tuner HD separat care costa 6-7 mil (se gaseste si la Domo).
  O sa fac o alegere peste 1-2 ani cand o sa am de unde alege pt un tuner mpeg4.

 15. Salut, sorry ca ma bag si eu in seama. As dori sa achizitionez si eu un tv deoarece ma mut in casa noua. De vreo 2 luni stau si cercetez piata si forumu-rile si sincer nu stiu ce sa mai cred. Unii recomanda lcd-ul altii plasmele. Initial am optat pt o plasma pana TH-42PY70.Un astfel de model dar de 50″ este si cel despre care am citit pe acest site. Unii insa recomanda lcd-urile in special cele de la Sharp dar am vazut ca sunt destul de scumpe pt ceea ce ofera (ma refer la caracteristici). Am vazut ca au aparut noile plasme de la pana cu un contrast nativ de 30.000:1 si multe alte chestii cool chiar iptv. Dar nu pre am gasit review-uri pt acestea (TH-46PZ850U, etc). Se pare ca in Romania vor aparea ceva mai tarziu, deoarece am intrebat pe la mediagalaxy si nu stie nimeni nimic despre aceste modele. Asa ca mai astept!

 16. Nashu, mai asteapta un pic, ca trebuie sa apara si in .ro. Desi mai mult ca sigur nu va avea acelasi indicativ de serie (46PZ). Ce ma tenta pe panasonic.de este acesta.

 17. Da sigur mai astept. Are ceva in plus: Pro Setting Menu (the PZ850 series features a Pro Setting Menu, allowing the consumer to access professional calibration software;), IPTV, Viera Cast (Panasonic’s new VIERA PZ850 series Plasma HDTV’s with VIERA CAST will enable consumers, using the new and elegant Panasonic VIERA CAST interface, to easily browse, find and watch free videos from YouTube and view photos from their Picasa Web Albums in the comfort of their living room.)
  Parca suna BINE.

 18. Azi am primit un raspuns de la Panasonic Romania cu privire la modelul PZ850U:

  ,,Buna ziua
  Acest cod (TH-46PZ850U) pe Romania va aparea sub denumirea TH-46PY85P.
  Produsul inca nu este disponibil pe stocul nostru.Produsul poate fi comandat de la orice dealer Panasonic.”

  O sa fie ceva confuzie intre modelele de la noi si cele de afara. Si la cum se pricep si cei ce vand ma tem ca-mi aduce un alt model decat cel pe care il comand.

 19. Thx for the infos Nashu. Ti-am editat eu postul pentru a reface linkurile:

  “Desi seria PZ800 e super ok, iata ce se spune despre seria PZ850 aici sau aici

 20. Salut,Revin…Televizorul care l-am luat pana la urma a fost un Samsung seria 6 (A656) 37″ de care sunt multumit. Pacat ca nu pot sa ma folosesc de el mai mult datorita calitatii proaste a transmisiei (inclusiv SD). Avand in vedere ca acum stau mai mult prin UK pot spune ca la ei SD se vede mult mai bine iar formatul obisnuit este 16:9. In UK am tot A656 dar de 40″.Acum vreau sa cumpar un audio server pe hardul caruia sa stochez toata muzica pe care o am (mp3 in principal). Laptopul nu ma multumeste… deci vreau altceva. Dupa cateva saptamani de cautari am gasit cateva modele interesante cum ar fi Sony NACHD1, Yamaha 2000X, Escient FireBall, Nouvo M3. Ar mai fi si Naim sau Cambridge 640 dar primul e prea scump iar al doilea nu se gaseste. Te-a interesat asa ceva? Nu ma intereseaza partea video. Pot reveni cu detalii in cazul in care ma poti ajuta cu niste sfaturi.

 21. Dragogabriel: sincer, decat sa te chinui cu diverse astfel de gadgeturi, la care te trezesti ca nu poti face upgrade de firmware, sau la care sigur te va nemultumi o anumita functie… mai bine faci un HTPC pe care poti sa-ti pui cat spatiu doresti, sa-l faci cat de rapid/silent doresti, sa iti pui orice placa de sunet, cate iesiri/intrari vrei. Poti folosi sutele de media centere existente, poti conecta iPod, iPhone, BluRay, etc… So, mai bine iti faci un HTPC (pe care daca-l faci mai puternic te si poti juca, folosi pt. Office, etc). Bafta !

 22. Hi

  As newly registered user i only want to say hello to everyone else who uses this board 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.